Връчена е първата присъда за родители на непълнолетен стрелец в Щатите.

...
Връчена е първата присъда за родители на непълнолетен стрелец в Щатите.
Коментари Харесай

За първи път в САЩ: Осъдиха родителите на ученик, застрелял 4 деца в гимназията му

Връчена е първата присъда за родители на малолетен стрелец в Щатите. 47-годишният Джеймс Кръмбли и брачната половинка му са приети за отговорни за стрелбата, тъй като са купили револвер на сина им, съобщи Ройтерс.

Сред обвиняванията на прокурора по делото са, че майката не е взела поради психическото здраве и непоклатимост на сина си, преди да му обезпечи оръжието. Бащата е наказан по същите обвинявания, само че делата са заведени настрана за всеки от родителите.

Девойката взела законно притежаваното от татко ѝ оръжие

Днес той е на 17 години и излежава доживотна присъда за убийството на четирима негови съученици в гимназията му в Оксфорд, Мичиган. При стрелбата са ранени още 7 души.

В деня на стрелбата родителите си потеглят по време на среща в учебното заведение, в която се е обсъждала притеснителна рисунка на сина им. Те отхвърлят да приберат 15-годишното момче вкъщи и отиват на работа. От учебната администрация тогава вземат решение да го изпратят назад в клас, без да ревизират раницата му. 

Критично е положението на един от ранените

Само няколко часа по-късно се случва престрелката. Инцидентът е от 30 ноември 2021 година

По време на правосъдния развой родителите са упрекнати, че детето им се е оплаквало от халюцинации и е търсило психиатрична помощ, само че те не са му я обезпечили. Майка му декларира в правосъдната зала, че не има вяра, че синът ѝ е имал психологични проблеми.

Делото против семейство Кръмбли отбелязва първия път, в който родителите са упрекнати в непредумишлено ликвидиране поради пукотевица и ликвидиране, осъществени от детето им. Обвинението за непредумишлено ликвидиране се санкционира с до 15 години затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР